12 Aralık 2011 Pazartesi

Zülfi Livaneli-Serenad

Çocukluğumdan beri kitap okumayı çok severim. Hep farklı hayatları yaşıyormuşum hissi verir kitap okumak bana. Bazen evlerin kapıları açık olur ve siz içeri bakmaktan kendinizi alamazsınız ya öyledir kitap okumak, gizlice başkalarının hayatına dahil olmak, onların hayatını izlemek. 
Kimi zaman o kadar içine çeker ki konu beni, günlerce aklımdan çıkmaz, düşünür dururum. Özellikle biyografiler, gerçek olaylardan esinlenilmiş konular, tarihi kitaplar daha da etkiler beni. Serenad'ı okurken daha önce hiç haberim olmayan tarihi bir gerçekle karşılaştım. Daha önce duymadığım, üzeri örtülü, acı bir olay. Kitabı kısacık özetlemek gerekirse: Her şey İstanbul Üniversitesi’nde halkla ilişkiler görevini yürüten Maya Duran’ın  ABD’den gelen Alman asıllı Profesör Maximilian Wagner’i karşılamasıyla başlar.Maya Duran'ın Profesörün gizemli geçmişine eğilmesi hayatını tamamen değiştirir. 
Serenad'ı okumam sadece birkaç günümü aldı.Bunda akıcı bir üslupla yazılmasının yanı sıra konunun çekiciliği de etkili oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder