15 Aralık 2011 Perşembe

FATİH AKIN FİLMLERİ

Aslında ilk önce aklımda Fatih Akın'ın Soul Kitchen (Ruh Mutfağı) filmini tanıtmak vardı; ama sonra büyük üstadın diğer filmlerini de yazıma dahil etmek istedim.
Fatih Akın, Almanya doğumlu bir Türk. Bu nedenle filmlerinin bir çoğunda bu iki kültürün birbiriyle etkileşmesine ya da etkileşememesine yer veriyor. 
  • İlk izlediğim filmi Gegen Die Wand (Duvara Karşı), Cahit Tomruk Almanya'da serseri bir hayat yaşayan bir Türk'tür. İntihar girişiminde bulunan Sibel'le tanışıyor ve Sibel ailesinin baskıcı tutumundan kurtulmak için Cahit'ten onunla evlenmesini istiyor. Birbirlerine karışmama, özgür ilişkiler yaşama şartıyla evleniyorlar; ama sonra birbirlerine aşık oluyorlar. Bu aşk onlara zorluklar çıkarıyor. 
  • Im Juli (Temmuzda), Duvara Karşı gibi sert olmayan bir film ve ben bu filmi izlerken çok keyif aldım hele filmin sonu bende çikolata yedikten sonra ağzımda kalan tat gibi bir tat bıraktı:)
  • Solino'da ise yönetmen, İtalya'dan Almanya'ya taşınan bir aileyi konu alıyor. Gurbette olma, aile bağları ve yine göçmen olmanın zorluğu konularına eğilmiş.
  • Ve Fatih Akın'a Cannes Film Festivalinde en iyi senaryo ödülünü kazandıran film: Auf der anderen Seite (Yaşamın Kıyısında). Bu filmde Nurgül Yeşilçay ve Tuncel Kurtiz de rol almaktadır. Film üç bölüm. Birinci bölümde fahişe Yeter'in Karadenizli Ali ile olan ilişkisi; ikinci bölümde Lotte ve Ayten'in birbirleriyle tanışmaları ve yakınlaşmaları, son bölümde ise hikayenin çözümü yer alıyor.
  •  Senaryosunun yazılmasında yer aldığı Kebab Connection. Çok eğlenceli bir filmdi. Bruce Lee hayranı olan Türk genci İbo, Alman kung fu filmi çekmek ister ama sonra kız arkadaşının hamile olduğunu öğrenir. Bu filmde oynayan kızı çok beğendim. Çok güzel ve tatlı, aynı film gibi.

  • Ve son olarak aslında tek başına yazmayı düşündüğüm Soul Kitchen. Film inanılmaz eğlenceli, olaylar akıcı, film ne zaman bitecek diye düşünmüyorsunuz. Filmde aradığınız her şeyi bulmanız mümkün biraz dram, biraz komedi, biraz romantizm.Bunalımda mısınız, sıkıcı bir gün mü geçirdiniz? Açın Soul Kitchen izleyin. Bir kaç saatliğine sıkıntılarınızdan kurtulacaksınız, bunu garanti edebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder