21 Mart 2012 Çarşamba

SPOR SALONU VS. EVDE SPOR





Uzun zamandır evde spor yapıyorum. Etkisini gördükçe daha da şevkleniyorum, gerçekten pilates işe yarıyor. Bariz kilo vermedim ama kilo kontrolü oldu benim için hem de sıkılaştım. Tabi sporun etkisini gördükçe bir spor salonuna gidip kondisyon kazanmak istedim. Bir de Home Tv'deki Pilates Saati programını kaldırdılar onun yerine Yoga koymuşlar ki benim hiç mi hiç ilgimi çekmedi:(( Burdan Digiturk yetkililerine sesleniyorum, bana Pilatesimi geri verin:)) Aslında işten çıktıktan sonra spor salonuna gidip spor yapmak çok zor gelecekti ilk başlarda ama vücut alışır diye düşündüm.Neyse iş yerinden arkadaşım İlknur ablayla Marmara Forum'da açılan spor salonuna gitmeye karar verdik. Martın 15inde başlarız diye düşünüyorduk, ha böyle ha şöyle derken ancak dün spor salonuna gidip konuşma fırsatı bulabildik. Hevesli hevesli Marmaram Forum'un yolunu tuttuk. İlknur ablanın eşi daha önceden bu spor salonuna gittiği için fiyatı (aylık 116) falan biliyorduk ama dün gittiğimizde fiyatın 143 liraya çıktığını öğrendik, hadi ona neyse dedik sonra da bir sefere mahsus olmak üzere katılım ücreti de aldıklarını söylediler o da 47 liraymış (ne amaçla aldıklarını da söylemiyorlar, zaten spor salonuna başlayarak katılım yapmıyor muyuz, bir ad uydurup yeni bir ücret çıkarmışlar) ki toplamda 190 lira ediyor ve aslında salonu da gezecektik ama ben "İlknur abla benim gezmeme gerek kalmadı" dedim. İkimiz de vazgeçtik. Kısacası spor salonuna başlama maceram kısa sürdü:(( Canım sıkıldı yani, İstanbul'da zaten bir yerden bir yere gitmek çok zor, o kadar göze almışım, bir de insanların sizi yolunacak kaz görmesi; zaten her şeyin en pahalısı bizim ülkede! Neyse kısacası ben Ebru Şallı'yla evde pilates yapmaya devam edeceğim. Belki bir de kondisyon bisikleti alırım eve, onu kullanırım. Önemli olan spor yapmak dimi?? Evimin rahatlığında, ohh miss:))

8 yorum:

  1. Ben çok plates kursuna gittim evde yapmak gibisi yok,diğer sporlar için spor salonuına gidilebilir yuzme tenis vs ama plates tekniğini oğrendikten sonra evinde kendi kendine yapabiliyor insan...Tüm araç gereçlerim mevcut Ebru Şallı cd lerimle çok mutlu bir şekilde yapıyorum:))Yaz geliyor motive olalımmmm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen lamecim evde spor en iyisi:)
      spor salonu sevdam da güneş açılmasıyla başladı, insan daha fazla enerji hissediyor kendinde ve yaza olabildiğince fit girmek istiyor. Pilates+fitness düşünüyordum ama şimdi pilates+yürüyüş olur napalım:))

      Sil
  2. bende yürüyüş yapıyorum ana dediğiniz gibi kilo vermiyorum ama lmıyorumda bir kaç kilo fazlalığım varrrrrrrrr sewvgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de öyle birkaç kilo versem iyi olacak, ama dert edeceğim bir durum yok. o yüzden evde pilates de işimi görüyor:))

      Sil
  3. Eğer uyduya bağlıysa TV niz karamel tv de saat 11:30 ve akşam 4 buçuk 5 sıraları pilates uygulaması var.Bende oradan takip ediyorum.Baya işe yarıyor.ben eksta hareketlerde yapıyorum gün içinde internette etkili bulduğum hareketlerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, uydumuz yok ama olan arkadaşlar için güzel bir tavsiye:)) sevgilerle

      Sil
  4. açık havada yürümenin yeri bambaşkadır.bu şekilde devam et.iyiki yazılmamışsın.17 yıldır spor yapıyorum.ilk defa böle bi ücret duyuyorum çok saçma...sana kolay gelsin canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir kaç kez spor salonuna gittim başka yerlerde ve ben de ilk kez duydum, ne için alındığı da belli değil zaten sinir bozucu olan o. neyse canım teşekkür ederim, dediğin gibi kendi kendimin antrenörü olmaya devam:))

      Sil