4 Mart 2012 Pazar

A SEPERATION (BİR AYRILIK)

En iyi yabancı film Oscar'ını alan İran filmi A Seperation'ı dün izledim ve ödülü hak ettiğini de görmüş oldum. Film iki saat sürüyor ama benim gibi sıkılgan bir insan bile sıkılmadan izlediğine göre film yeterince akıcı. Konu bir çiftin boşanma kararı almasıyla başlıyor. O boşanma kararının ertesinde gelişen olaylar, başta ciddi olmayan bu kararı ciddi bir hale getiriyor. Filmde aksiyon ya da entrika yok; sade, içten, bizden ve çok duygusal bir film. İzledikten sonra bir süre filmin etkisinde kaldım. Keşke olaylar o yönde gelişmeseydi diye düşündüm. Ama iyiki de izlemişim, gerçekten izlenmeye değer bir film, hala izlemediyseniz vakit kaybetmemenizi tavsiye ederim. Sevgilerle





6 yorum:

  1. Teşekkürler canım senden görünce hemen izledim ,film harikaydı ama ne bileyim daha farklı bir son bekliyorumdm ne oldu şimdi kız ne karar verdi,bebek meselesi ne oldu çok fazla soru bıraktı bende,filmi zaten o soruları öğrenmek için izlemiştim başında o sorularla başladı onlarla bitti,belkide amaçları buydu.
    dünyanın her yerinde aile dağılmaları çok büyük trajik sonuçlara yol açıyor.aileler yıkılırken en çokta yara alanlar çocuklar.

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim, bence de sonu biraz havada kalmış ama sanki hayattan bir kesit vermişler, bana öyle geldi. Gerekli mesajı veriyor ama, önemli olan da bu. Ben de evdeki paraya noldu onu anlayamadım hani adam kadını hırsızlıkla suçluyordu ya. Yani o parayı gerçekten o kadın mı aldı yoksa almadı mı kesin bir ipuçu vermediler. Filmin başında adamın karısı evden ayrılırken bir odada para sayıyordu acaba o mu almıştı parayı, ama kızı da görmüştü parayı aldığını, öyle olsa babasına demez miydi, o kadın hırsız değil diye?

    YanıtlaSil
  3. Zaten merak ediyordum senin yorumundan sonra şiddetle izlemek istiyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Bende izledim bu filmi, genel olarak beğendim. Bence pek çok sorunun cevabı seyirciye bırakılmış..

    YanıtlaSil
  5. Senin Dünyanda Saat Kaç?, Altın ve Bakır, Davul Dengi Dengine, gibi birçok güzel İran filmi izledim. Bence bu onlara göre ortaydı. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkürler. dediğiniz filmlere de en kısa zamanda bakacağım.

      Sil