27 Ocak 2012 Cuma

GEL YAZZ GEELLLLL

Hava buz gibi... Dışarıda kar ve soğuk... Bir de kar yağışı 7 şubata kadar devam edecekmiş. Güneşi, sıcağı sevdiğim için kış günleri benim için zor geçen, sıkıntılı günlerdir. Bir de yataktan kalkıp işe gitmek iki kat daha zor gelir bana. Güzel yanları yok mudur? Tabii ki var, sabah kalkınca her yeri bembeyaz görmek, sıcak bir içecek içip dışarıyı izlemek, battaniyeye sarınıp kitap okumak, film izlemek...Yine de bence kışın en güzel yönü, yazı beklemek, tatil hayalleri kurmak:)) Geçen sene işimden dolayı tatile gidememiştik ve ben yine uslanmaz bir hayalperest olarak şimdiden başladım tatil planları yapmaya, zaten çoğunlukla bir şeyin hayalini kurmak gerçeğini yaşamaktan daha güzel değil midir? Bu arada tatil tatil diyorum; ama tatil bir otele gidip sabah akşam otelde yemek, içmek, yatmak, kalkmak demek değil benim için; benim için tatil yeni yerler keşfetmek, yeni deneyimler yaşamak, gittiğim yerin yerel ve kültürel özelliklerini gözlemlemektir, tabii denize de girsem bunlarla birlikte tadından yenmez olur:)) 


İki sene önce balayımız için Fethiye'ye gitmiştik. Fethiye'de gezmediğimiz yer kalmadı. Bir otel yerine pansiyonda kalmayı tercih ettik. Hem bütçemizin sarsılmasını istemiyorduk hem de pansiyonun çeşitli turlar düzenlediğini web sayfasından öğrenmiştik. Birçok tura katıldık ve inanılmaz güzel bir tatil oldu. Uygun bir fiyata çok güzel tatil yaptık. Eğer daha önce Fethiye'ye gitmediyseniz, gitmenizi şiddetle tavsiye ederim. Bu sene daha nereye gideceğimize karar vermedim aslında; ama hayal kurmak da yasak değil ya:)) Bu soğuk kış gününde yazı hatırlamak bile yetti bana. Umarım sizin de içinizi ısıtmaya yarar bu post. Sevgiyle kalın.

2 yorum:

  1. Kış uykusuna mı yatsak Alev im :D

    YanıtlaSil
  2. bana uyar:)) zaten üşümekten bir şey anlamıyorum. bir belgeselde izlemiştim, insan vücudu kışın dinlenmeye göre programlanmış, yani kışın çalışmak doğamıza aykırı:))

    YanıtlaSil