16 Ocak 2012 Pazartesi

BROWNIE

En sevdiğim kektir. Yanında birkaç top da dondurma olursa daha süper olur. Ama kışa uygun olarak yanına neskafe de çok yakışır. Şimdi gelelim tarife:
4 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 pk.hamur kabartma tozu, 1 pk. vanilya
Yarım çay bardağı su
2 çay bardağı un
1 pk. bitter çikolata
1 çay bardağı fındık veya ceviz
3-4 yemek kaşığı kakao

Yumurta ile şekeri iyice çırpılır. Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata, kakao eklenir. Biraz çırpılır. Sıvıyağ ve su eklenir ve iyice karıştırılır. Un, vanilya ve kabartma tozu bir süzgeçten geçirip karışıma ilave edilir. Tahta bir kaşıkla karıştırılır. Sonra karışım tepsiye dökülür. 40-45 dakika 160 derecede ilk 30 dakika fırının kapağı açılmadan pişirilir. İşte sonuç:




Üzerine istediğiniz bir çikolata sosunu kullanabilirsiniz. Ben bir kez danette bitter çikolatalı kullanmıştım o da çok harika olmuştu. Şimdiden afiyet olsun:)

7 yorum:

  1. waewww super gozukuyor ama gecenın bu saatınde bır ıntense almaya gıtmeyen kardesım den sonra bu fotoyu gorunce krızım bırzz daha arttı ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim:)) ben de yaptım ama sadece azcık tadına baktım, kendisi kalori bombası olduğu için (hele de çikolata sosu bulamayınca bir paket bitter çikolatayı eritip kekin üzerine sürünce) bu saatte yemeye cesaret edemedim. Yarına saklıyorum iştahımı:))

    YanıtlaSil
  3. Annemin hayalindekibecerekli kız çocuğu :) Marifetli Arkadaşım benim ellerine sağlık süper gözüküyor ...

    YanıtlaSil
  4. nom nom nom browni sevmeyen varmı yav

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim canım, her keki düşüremiyorum ama bunda sonuç hep süper oluyor:))
    Browni sevilmez mi:)) Bence de browni sevmeyen yoktur.

    YanıtlaSil
  6. Tatlı olan her şeyi çok sevdigim ve yedigim için :) bayıldım bu keke ellerinize saglık ve haklısınız nescafe çok yakışıyor bu kekin yanına..

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim. Denemenizi tavsiye ederim. Gerçekten harika oluyor.

    YanıtlaSil