18 Şubat 2016 Perşembe

BİR ŞEY YOK PAYLAŞACAK ACIDAN BAŞKA

Dün sabah Türkan Sarıkaya ile ilgili bir şeyler paylaşmak istiyordum. Bilmeyenleriniz, duymayanlarınız için platonik aşığı (!) tarafından dövülerek öldürülen bir kadın. Artık kanıksadığımız kadın cinayetlerinden herhangi biri. Kendisine tutku derecesinde (!) aşık olan muhteşem gencin (!) sevdasını karşılıksız bıraktığı için hak ettiği cezayı(!) bulan bir kadın. İşte bunu düşünüyordum sabah, bir insan kendisini nerede görür de aşkına cevap vermiyor diye bir başkasına zarar verebilir ya da onu terk ediyor diye... Bu kafa neyin kafasıdır, nasıl yetiştirilmiştir bu insanlar? Bunları yazmaya vakit bulamadan akşam mesai saati bitiminde Ankara'da bir patlama olduğu haberleri gelmeye başladı. 5'ti, 11'di derken kaybettiğimiz insanlar 28'i buldu. Bize sayı olan bu 28 aslında; 28 aile, 28 anne/baba, 28 çocuktu... Kirli planlar, kirli amaçlar... Ve geldiğimiz nokta apaçık ortada. Güneydoğu'da yaşananları saymıyorum bile. Her gün aldığımız ölüm haberleri ne yazık ki o kadar sıradanlaştı ki, bunlar değil akşamına 1 saat sonra bile canı yananlar dışında hatırlanmıyor. Önüm, arkam, sağım, solum şiddet. Hayata, geleceğe dair umutlarım sürekli baltalanıyor. Kendi günlük derdimizi unutturuyorlar. Bu arada Suriye'de iç savaş çıktığından beri (yanlış hatırlamıyorsam  2008-2009 yılları) bir savaş çığırtkanlığıdır gidiyor. Sürekli dönem dönem savaşa gireceğiz diye yüreğimiz hopluyor. Ne deyim bilmiyorum... Allah hayatını kaybedenlere rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin, artk bu acılar bitsin, son bulsun tek temennim bu.

6 yorum:

  1. yakında bu savaş halinden çıkıp savaşa da girecekmişiz gibi ..Korkuyoruz bir bataklığa doğru gidiyoruz diye, sonumuz hayır olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin, ama hiç hayırlı değil gibi gidişat ne yazık ki :(

      Sil
  2. sözün bittiği yer:(
    çok üzgünüm..

    YanıtlaSil
  3. İşin en acı tarafı da toplum olarak kanıksamaya başladık bu felaketleri. Ankara'dan sonra Diyarbakır'dan 8 şehit haberi geldi, çoğu internet sitesi bahsetmedi bile. Çok fena ışıklar içinde yatsınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten en acısı da bu... ateş yalnızca düştüğü yeri yakıyor. tek istediğimiz huzur içinde yaşamak, çok şey mi istiyoruz?

      Sil