22 Şubat 2013 Cuma

ÇİKOLATALI TÜRK KAHVESİ

Ehl-i keyfin keyfini kim tazeler ?
Taze elden taze pişmiş taze kahve tazeler :)
Kültürümüzde kahvenin yeri başkadır, zaten kırk yıllık hatrı olan başka bir içecek var mıdır dünyada hiç bilmiyorum. Kahve keyiftir, kahve muhabbettir, dostluktur belki biraz dedikodudur. Fala inanmayıp falsız kalmayanların favori içeceğidir. Üç vakte kadardır kahve, akşam yorgunluğuna birebirdir kahve, Allah'ın emriyle sözünün anahtarıdır da... Öyle Amerikan kahvesi gibi aceleye gelmez ne içişi ne de hazırlanışı. 
Belki de çoğu kişinin bildiği ve tattığı bir Türk kahvesi tarifi paylaşacağım. Benim gibi denemekte geciken, hem kahveyi hem de çikolatayı sevenler hemen denesinler, tecrübeyle sabittir süper bir tatla tanışacaklar. Bu kadar övgüden sonra şu tarifi vereyim çok geç olmadan :) Ha bu arada tarif tarif diyorum öyle ahım şahım bir tarif değil, Türk kahvesini bildiğimiz gibi hazırlarken içine bıçakla ince ince kıydığımız bitter çikolatayı ve kişi başı bir tatlı kaşığı olacak şekilde süt tozu (kahve kreması tozu) ekliyoruz bu kadar. Bu arada uyarayım ben iki kişilik kahveye 6 kare bitter çikolata koydum, az bile geldi sayılır ki biz kahveyi orta şekerli içiyoruz. Damak tadınıza tam uyan çikolatalı kahveyi hazırlamak için bir kaç deneme yapmanız gerekebilir benden söylemesi. Afiyet şeker olsun efem :)

2 yorum:

  1. bayılırım türk kahvesine :)
    ama közde olacak mümkünse..eskiden büyükannemin kuzinesinde küllerin içinde bakır cezvede ağır ağır pişmiş türk kahvelerinin tadını hiçbirşeyde bulamıyorum ben.
    tariflerin gayet başarılı,teşekkürler.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, beğendiğine sevindim benim ufak çaplı tariflerimi :)
      tabi közde yapılan kahvenin tadı başka ağır ağır pişen ateşte, hele de muhabbetini sevdiğin bir arkadaşın da yanındaysa değme keyfine. pazar pazar da güzel gider aslında dur ben bir kahve koyayım ocağa yandan çarklı olsun ;)

      Sil