11 Temmuz 2012 Çarşamba

UÇURTMA AVCISI (THE KITE RUNNER)

Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar :) KPSS çalışmalarım nedeniyle bloğuma çok zaman ayıramadım. KPSS konusunda elimden gelenin en iyisini yaptığıma inanıyorum, inşallah bu sefer istediğim şekilde sonuçlanır. İnsanın kendi mesleğini yapamaması çok üzücü. Neyse bu konuya girersem sabaha kadar konuşabilirim:) Allah kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın, herkese hak ettiğini versin.
Gelelim kitabımıza, kitabı bitireli bir hafta falan oldu ama yazmaya henüz vakit bulabildim. Halid Hüseyni'nin Bin Muhteşem Güneş kitabını okumuştum ilk önce ve çok beğenmiştim. İlk kitabı olan Uçurtma Avcısını henüz okuyabildim. Uçurtma Avcısı, Emir ile Hasan'ın arkadaşlıklarıyla başlıyor. Emir, zengin bir ailenin tek  çocuğu, annesi doğumda vefat etmiş ve babası o yüzden ona karşı biraz soğuk. Hasan onların yanında çalışan bir adamın oğlu. Emir'i canından çok seviyor. Birgün şehirlerinde uçurtma yarışması düzenleniyor ve Emir, babasını etkilemek için Uçurtma Yarışmasını kazanmayı çok istiyor. Yarışmayı kazanıyor, uçurtmayı düştüğü yerden almaya Hasan gidiyor ve Hasan'ın yolu, başka çocuklar tarafından kesiliyor... Kitap, Afganistan'ın taliban öncesi ve sonrasına da ışık tutuyor. Şiddet olaylarından dolayı insanların memleketlerine hasret, başka diyarlarda yaşamak zorunda kaldıklarını gösteriyor. 


6 yorum:

  1. merhaba güzel kitapmış bazı kitaplar insanı sürüklüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  2. o kadar ağladım ki kitabı okuyunca hasanın baba dediği adama üzüldüm en cok da nedense

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok duygusal bir kitaptı, ben de en çok Hasan'a üzüldüm, onun Emir'e bağlılığına, dürüstlüğüne hayran oldum.

      Sil
  3. ben de çok duygulanmıştım, yıllar önce okumuştum. Yalnız filmi tam bir fiyaskoydu, izlediniz mi?

    Ben de seni bloğuma beklerim. Sevgiler.. Xoxo

    nymphatthelake.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. filmini izlemedim, zaten kitaptan uyarlama olan birçok film, kitabı okuyanlar için tatmin edici olmuyor. genelde kitap çok daha iyi oluyor filmden. bunun istisnası benim için yüzüklerin efendisidir. sevgilerle:))

      Sil