18 Temmuz 2012 Çarşamba

AĞA KAPISI KAFE





Sultanahmet civarını çok severim. Tarihi seven birisi olarak, Sultanahmet bölgesi tam benliktir. Her adımda tarih kokan sokaklar içine çeker beni. Üniversite hayatım da oralarda geçtiği için ayrı bir yeri vardır bende Beyazıt'ın, Sultanahmet'in. Ders aralarında Gülhane'ye gidip gelmeler, tarihi kemerin altındaki dürümcü amcada dürüm yemeler, Çorlulu Ali Paşa Medresesinde (başka bir postun konusu olacaktır kendisi) nargile içmeler... Güzel günlerdi vesselam, paramız az ama dinginliğimiz, huzurumuz çokmuş, tabi o zamanlar insan o kadar anlamıyor. Ha, ne, ne anlatıyordum? Yaşlı amcalara döndüm kusura bakmayın, bizim zamanımızda diye başlayacağım neredeyse:) 
Ağa kapısı kafe, Süleymaniye'deki kurufasulyecileri geçtikten sonra az ilerdeki müftülüğün biraz aşağısında, zaten biraz ilerleyince arada göreceksiniz. Çok şirin bir yer, muhteşem bir manzarası var. Fiyatları uygun, değişik çay ve şerbet çeşitleri var ki ben değişik şeyleri denemeye bayılırım. Nargile severler için nargilesi de mevcut. Hoş bir manzara eşliğinde çayınızı yudumlamanın keyfini yaşamak için Ağa Kapısı kafeye uğramanızı tavsiye ederim.

4 yorum:

  1. blogunuzu bu gün keşfetmiş bulunuyorum.siziizlemey aldım.verdiğiniz bilgiler için teşekkürler bende beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim:)) internet bağlantımda sorun olduğu için cevap yazamadım kusura bakmayın. sevgilerle

      Sil
  2. verdiğin adresten kafeyi çıkartabilirmiyim bilmemde, manzarasını görünce gidesim geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) yön tarif etmede pek iy değilimdir. müftülüğe varınca sağa döndükten sonra hac malzemeleri satan dükkanlar var, ilk dükkanların karşısındaki arada.

      Sil