16 Aralık 2014 Salı

Bizim Büyük Çaresizliğimiz-Barış Bıçakçı

Barış Bıçakçı'yı ilk kez okuyorum. Bizim Büyük Çaresizliğimiz, 2004 yılı basımıymış ama ben son zamanlarda raflarda görmeye başlamıştım ve yeni bir kitap zannediyordum. Meğerse filmi çekildikten sonra ünlü olan kitaplardan biriymiş. Romanımız aynı evi paylaşan orta yaşlı iki arkadaşın, aynı kıza aşık olmalarını konu ediyor. Aynı kıza aşık olma, arkadaşla rekabete girme vs. kabul edilebilir bir durum ancak bu kızın başka arkadaşlarının kız kardeşi olması bence olayı garipleştiriyor. Kız, Ankara'da üniversiteyi okumak üzere hikayemizin baş kahramanları Ender ve Çetin'e emanet ediliyor. İlk başta her ikisiyle de samimi olmayan kızımız zamanla onlara yakınlık gösteriyor ve birlikte daha çok vakit geçirmeye başlıyorlar. Gel zaman git zaman ikisi de kıza karşı duygusal hisler beslemeye başlıyorlar. Kitabı okumayı düşünenler için konusu hakkında daha çok bilgi vermemeyim. Dil olarak yalın ve akıcı, fakat ben konu olarak çok beğenemedim. Bir de sayfalar dolusu Nihal (romandaki kız) güzellemesi okumak biraz fenalık getirdi bana. Ama kitabın beğeneni beğenmeyeninden daha çok belki de benim göremediğim bir şey vardır kitapta :)

5 yorum:

  1. Bende bu kitabı yeni sanıyordum epeyce yerde bahsediliyordu... kitapçıda baktığımı da hatırlıyorum ama niye almadığımı şimdi bilemedim..yorumunuzu okuduğuma çok memnunum yazdıklarınıza göre muhtemelen ben de sevmeyecektim... isabet oldu... teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Nihal güzellemesi kısmı dışında kitap ilgimi çekti doğrusu. Bi o uzun tasvirlere vs. tahammülüm pek az işte malesef. :/ Teşekkürler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) rica ederim. Her sayfada Nihal de Nihal başka bir şey yok gibi insan düşünüyor bunların başka sıkıntısı yok muymuş diye :) yorumlarım kişisel, belki siz beğenirsiniz bir bakın isterseniz :)

      Sil
  3. evet ya aslında yeni yeni duyyuyoruz ama eski kitaplardan , bıçakçı hep aklımda ama ...

    YanıtlaSil