18 Eylül 2012 Salı

UZUN BİR SÜREDEN SONRA MERHABAAA

Yazamadım çoktandır, aslında sürekli takip ediyorum blog dünyasını ama yazmaya elim gitmedi. Uzun zamandır hayalini kurduğum, uğruna kaç senedir vakit harcadığım şey yine çok yaklaşmışken ellerimden kayıverdi. Yine teselli ediyorum kendimi; demek ki böylesi hayırlıymış, bir daha denerim, belki tekrar bir şans olur, şimdi olmadı ama daha iyisi olacak... Kendimi toparlamaya çalışıyorum. Bu ülkede hak edenin, hak ettiğine kolaylıkla ulaştığı oldu mu ki? Belki de tek şanssızlığım; çalışana, emek verene, uğraşana, kendini bir yerlere (herhangi bir torpil, rüşvet, ana-baba mirası olmadan, çalıp çırpmadan) tırnaklarıyla getirmeye çalışana değer verilmeyen bir ülkede doğmuş olmam. Sonra da düşünüyorum, o kadar çok haksızlık oluyor ki bu ülkede bana gelene kadar... Daha bir kaç gün önce 25 tane askerimiz, hayattan koparıldı; sadece kenarda 30 bin liraları olmadığı için... Başka işler bulsunlar diyenleri dinleyen; aslında öğretmen olan ama polis memuru olmak zorunda kalan şehidimizi... Daha suçlarının ne olduğu bile belli olmayan ama senelerdir ailelerinden, gökyüzünden, en önemlisi özgürlüklerinden koparılanları... Çaresiz susuyorum bunları düşününce, Allah'a şükür sağlığım yerinde, eşim, ailem yanımda, tekrar çalışırım, tekrar denerim ama tekrar deneyemeyecekleri düşününce içime bir sızı oturuyor. Her şehit haberinde tekrar yüreği yanan ana-babayı düşününce gözlerim doluyor. Uzun zamandan beri yazmamıştım, karamsar bir yazıyla dönmek istemezdim ama paylaşmadan edemedim.

6 yorum:

  1. CANIM HOŞ GELDİN
    ÜZME TATLI CANINI MEVLAM İNŞALLAH YENİ FIRSATLAR ÇIKARIR İNŞALLAH
    YAZDIKLARINDADA YERDEN GÖĞE KADAR HAKLISIN
    ALLAHA EMANET OL

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş bulduk canım. amin, inşallah ben de vardır bir hayır diyorum. çok teşekkür ederim yorumun için içimi rahatlatıyor böyle şeyleri duymak. blog yazmanın en güzel yönü de bu işte; beni anlayan, benim hissettiklerimi hisseden başkalarının da olduğunu görebilmek. sevgilerimle...

      Sil
  2. oncelıkle hosgeldın ıste hayat ole veya boyle devam edıyor ben her hafta sonu yurtdısına cıkıyorum gundemı gordukce ulkeme ayak basmayısım gelıyor aglamaktan baska care gelmıyor elımden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, hoş bulduk. zaten insanın bu ülkeden kaçası gelmesi için haberleri izlemesi yetiyor ama biz de kaçarsak kimlere kalacak bu vatan diye düşünmeden edemiyorum.

      Sil
  3. Her şeyde bir hayır vardır diye düşüneceğiz, başka çaremiz yok ki:( İnşallah gönlünce bir iş bulursun..

    Ahh o askerler.. Afyon'daki olay da ayrı bir şey..
    Tamam sorumlular elbette cezalandırılsın da, iki üç günde apar topar bir binbaşı tutuklandı. Terörist olunca aylarca bir şey yapamıyorlar da askere gelince nasıl iki günde yargılıyorlar anlamıyorum..

    Bir de yol kesmeler başladı:(
    Sadece asker, polis değil, sivilleri de hedef alıyorlar:(..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim iyi dileklerin için. ben daha yazıyı yazarken yeni bir pusu daha... artık televizyonu açmaya, internetten haber okumaya korkar oldum. allah bunu yapanların da yapanlara göz yumanların da kısa zamanda belasını verir inşallah.

      Sil