8 Nisan 2012 Pazar

EROL TAŞ'IN KAHVESİ

Uzun zamandır yazamadım:(( Evde boya badana işlerine kalkıştık havalar düzelince ve taşınmış kadar olduk. Ama işler çok şükür bitti, bugün gezmeye bile gidebildik:))
Eski Türk filmlerini çok severim. Bizi en iyi şekilde yansıtan filmler onlardı bence. Nostaljiye aşkım da hep o filmleri izlerken depreşir. O filmlerdeki eski İstanbul henüz bu kadar kirletilmemiş, insanları gibi saf temiz görünür gözüme. Filmlerdeki karakterleri hep benimserim, kızsam da sevsem de hepsi bizim insanımızdır. Kim istemez ki Hulusi Kentmen gibi bir dedesi olmasını ya da Tarık Akan gibi bir dayı herkesin hayali, Hülya Koçyiğit gibi saf, temiz bir arkadaşınızın olmasını istemez miydiniz? Filiz Akın'ın o Avrupai güzelliği, Fatma Girik'in güçlü karakteri, Kartal Tibet ve Ediz Hun'un romantik yakışıklılıkları ya Türkan Şoray'ın Türk kadını güzelliği, hangimiz hatırlamayız ki bunları... Tabii ki sadece iyi karakterler yoktur Türk sinemasında; Bilal İnci, Kazım Kartal, Hayati Hamzaoğlu, Kenan Pars, Suzan Avcı ve en kötü (!) karakter Erol Taş ve ayrıca adını sayamadığım diğer kötü karakterler de kalbimize taht kurmuştur, o kadar güzel kötü (!) olmuşlardır ki bazen olayı ciddiye alan seyircilerin saldırılarına uğramışlardır. 
Biz de bugün Türk sinemasının en meşhur kötü adamı Erol Taş'ın Cankurtaran'daki kahve'sine gittik. Trenle geçip giderken hep görüyorduk ve sonunda Erol Taş Kahvesine oturabildik. Banliyö Treninde Sirkeci'den bir önceki durak Cankurtaran (Bıçak Sırtı dizisini izleyenler hatırlar belki, dizi Cankurtaran'da çekiliyordu), kahvede hemen solda. Zaten Cankurtaran'da trenden iner inmez görüyorsunuz. Eğer trenle gelmeniz zorsa bu semt Sultanahmet'in hemen arkasında, zaten o kadar çok otel var ki şaşırdık. Arasta çarşısından aşağı doğru indiğinizde de Cankurtaran'a varabiliyorsunuz.  



Kahveye gelince, ben çok beğendim, nostaljik bir havası olmasının yanı sıra arkada da nostaljik müzikler çalıyor. Mekanın içinde sevdiğimiz aktör ve aktrislerin resimler var.





Kahvede otururken insan bir yerlerden Erol Taş çıkacakmış gibi hissediyor. Keşke öyle olsaydı ve tanışabilseydik. Güzel bir gün geçirdik ve Erol Taş ve sinema emekçilerini andık.

18 yorum:

  1. Ne güzel anlatmışsın benimde en çok sevdiğim filmler eski Türk filmleridir. Gulşen Bubikoğlu özellikle :) bu arada Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisinden Meltem'e ait kıyafetler buldum canım bilgine.. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:)) Gülşen Bubikoğlu'nu ben de çok severim, hele Tarık Akan'la olan filmlerini çok beğenirim.

      Sil
  2. Allah ratmet etsin bir çokları oldü önemli olan anılmaları biliçli insanlar zaten bir rol olduğunu biliyor bende çok severim eski türk filimleri içlerinden ennnnnnnnn çok al yazmalı gibi bir sürü senin adına sevindim işleri bitirmene güle güle kirletin evinizi sevgiler

    YanıtlaSil
  3. amin, hepsini de çok özledik... al yazmalım benim de favori filmlerimden, hele filmin sonu çok anlamlıydı. Ahmet Mekin'i de ayrı severim.
    çok teşekkür ederim, işler bitince üzerimden ağır bir yük kalkmış gibi oldu. şimdi evin tadını çıkarma zamanı:))

    YanıtlaSil
  4. Kaç kez niyetlendim bir kez gidemedim :) Ne güzel fotograflamışsın ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten hoş bir mekan, kışın soba da yanıyormuş o zaman daha güzel olur heralde. bir de o zaman gitmek lazım. teşekkür ederim, umarım biraz fikir vermiştir fotoğraflar.

      Sil
  5. ah kesinlikle gitmeliyim buraya. ne zamandir istiyorum ama bir turlu olmuyor. tesekkurler yniden hatirlattigin icin. :))
    http://the-lizard-queen.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim:)) bence de kesinlikle gitmelisin özellikle de türk sinemasına aşıksan:))

      Sil
  6. Merhabalarrrr..:) Blogunuzu cok begendimm..:)yeni yazılarınızı merakla bekliyorum.:)

    YanıtlaSil
  7. Ben de hep önünden geçerim, en kısa zamanda gitmeyi istiyorum, fotograflar çok ilham verdi.
    Çok güzel bir blog, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim. beğenmenize çok sevindim:)

      Sil
  8. Böyle bir kafe yi bilmiyordum doğal olarak bir Ankaralı olarak. İstanbul'a geldiğimde ilk fırsatta gidip ziyaret edeceğim.. Çok güzel anlatmışsınız, benim bloguma da beklerim

    YanıtlaSil
  9. teşekkür ederim, bence de gidip kendiniz hissedin oranın havasını. sevgilerle

    YanıtlaSil
  10. En kısa zamanda benim de gitmem lazım, teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kışın içeride soba da yanıyormuş, sobanın yanında oturabilirseniz, çok daha güzel olur.

      Sil