16 Mart 2015 Pazartesi

J.D. SALINGER - ÇAVDAR TARLASINDA ÇOCUKLAR

Merhabalar, yine genelde herkesin çok beğendiği ama benim zevk almadığım bir kitapla karşınızdayım. Keşke fotoğrafta görüldüğü gibi keyifle okuduğum bir kitap olsaydı. Fotoğrafı da kitabı aldığım ilk gün çekmiştim ve kitaptan oldukça ümitliydim. Sonuç benim için hüsran, yaklaşık bir ayda bitirebildiğim bir kitap oldu. Bırakmak istemediğim için sonuna kadar okuduma ama özellikle sonuna doğru ders kitabı çalışır gibi kaç sayfa kaldı diye bakıp durdum. İsminden dolayı ben daha çok çocukluk anılarıyla ilgili bir kitap olduğunu düşünmüştüm amma velakin öyle çıkmadı. Kitap, ergenimiz Holden'ın okuldan atılması sonucunda eve gitmemeye karar vermesi ve onun sonucunda yaşadıkları, olaylar esnasında düşündüklerini konu almış. Holden karakteri de inanılmaz kötümser geldi bana ve onun her şeye atarlı yaklaşımı içimi sıktı. Ekşi sözlükte okuduğum yorumlardan birinde, bu kitabı kaç yaşında okuduğunuz onun hakkında yaptığınız yorumu değiştirir şeklinde bir şey denilmiş belki de haklı belki de karakterin yaşında olduğum zamanlar bu kitabı okusaydım, onun bu atarlı halleri hoşuma giderdi ama açıkçası beni sarmadı. Tabii ki zevkler ve renkler tartışılmaz...

4 yorum:

  1. Sıkıldığım,koptuğum bir kitabı sonuna kadar okumaya kendimi zorlamıyorum artık.Hazırda okumayı bekleyen bir başka kitaba başlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, insanın ilgisini çeken o kadar çok kitap okunmayı beklerken sıkıcı bir kitaba devam etmek çok mantıklı değil, umarım bir dahaki sefere dediğiniz gibi yapabilirim ben de :)

      Sil
  2. Ben sıkılmadan okumuştum ama öyle herkesin sevdiği kadar da sevmemiştim... hatta okumadan geçmemeniz gereken kitaplar arasında yer almalı mı? tartışılır bana göre de... tabii yine zevkler herkese göre farklılık gösteriyor deyip bırakmak gerekiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yani ben de çok kötü bir kitap olduğunu düşünmüyorum ama öyle abartıldığı kadar değilmiş neyse en azından aklımda olan bir kitaptı aradan çıkarmış oldum :)

      Sil