12 Ocak 2014 Pazar

47 RONİN







Çoktandır sinemaya gitmiyordum. Hobbit'in 2. filmini izlemek istesem de saat olarak daha uygun olan Ronin'de karar kıldık. Japon kültürünü çok sevmekle beraber adetleri, inanışları, düşünce yapıları bizim kültüre biraz uzak olduğu için olacak filmde bazı yerlerde kopmalar yaşadım :) Özellikle kişi isimlerini otutturmak biraz zamanımı aldı. Film haksız yere öldürülen efendilerinin öcünü almak içi yola çıkmış samuraylarla ilgili. Şimdi diyeceksiniz Keanu Reeves filmin neresinde? Kendisi ormanda şeytanlar tarafından büyütülmüş samuray unvanı yakıştırılmayan ama yürekli bir savaşçı olarak karşımıza çıkıyor. Tabii ki asıl kızımızın da sevgilisi. 
Film boyunca doğaüstü olaylar ve canavarlarla da haşır neşir oluyoruz ama hepsi öyle kararında olmuş ki insanı rahatsız etmiyor. Güzel bir filmdi, sinemada izlemek isteyenler kaçırmasınlar derim.

2 yorum:

  1. Uzakdoğu filmlerini çok severim. Ve bu filmde güzeldi, tek sıkıntısı bence konuşma dili İngilizce olmasaydı. Sonuçta anlatılan kişiler Japonya'da yaşamış ve canlarını vermişlerdi..
    Onun dışındaa sevmiştim filmi.
    İyi haftalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru diyorsun kesinlikle, japonca olması daha güzel olurdu. sana da mutlu haftalar :)

      Sil