16 Aralık 2012 Pazar

HOBBIT



Sinemeya gitmeyeli çok olmuştu. Zaman bulamamak gibi bir bahanemiz her zaman cebimizde olsa da; ilgimi çeken bir filmin gösterime girmemesi asıl nedendi. Bu hafta da aksilik bu ya 3 tane film dikkatimi çekti. Bunlardan bir tanesi ödüllü Türk filmi Tepenin Ardı, diğeri Hobbit ve sonuncusu da Penelope Cruz ve Saadet Aksoy'un başrollerini oynadığı Sen Dünyaya Gelmeden filmiydi. Eşim, Hobbit filminde ısrarcı olunca, haftaya Tepenin Ardına gideceğimiz sözünü alarak Hobbit'te karar kıldık. 
Aslında fantastik filmleri pek sevmem ama Yüzüklerin Efendisi''nin yeri benim için ayrıdır. Yüzüklerin Efendisini ilk izlediğimde büyülenmiştim ve ikincisinin ve üçüncüsünün çıkmasını sabırsızlıkla beklemiştim. Hobbit bu üçlemenin öncesinde yaşananları anlatıyor. Filmde cüce ülkesinin bir ejderha tarafından yerle bir edilmesi ve cücelerin, tabii ki hobbitimiz Bilbo Baggings ve büyücü Gandalf'ın yardımıyla, ülkelerini yeniden kurmak için verdikleri çaba anlatılıyor. Film üç saat sürmesine rağmen hiç sıkılmadan izledik. Tek sıkıntı, 3D gözlüklerinin ve kendi gözlüklerimin burnumun üstünde yaptığı ağırlık ve görüntülerin gözlüklü çok da canlı olmamasıydı. İlk kez 3D'li film izledim ve bence çok gereksiz bir teknoloji, ha tamam isteyenler için o seçenek de olabilir ama istemeyenler için 3D olmayan gösterimin bulunmaması çok can sıkıcı. Onun dışında film gayet güzeldi, izlemenizi tavsiye ederim.

5 yorum:

  1. bendebu hafta gidecektim zamansızlıktan gidemedim. ilk gün gitmem lazımdı o kadar çok seviyorumki bu seriyi ve kitaplarını..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de kaçırmayın. yüzüklerin efendisini aratmayacak kalitede bir film.

      Sil
  2. Merhaba.
    Yüzklerin Efendisi serisini eşimle bende çok seviyoruz ve bu sene tekrar izlemeye başlamıştık. Hobbit ara film olarak iyi oldu. :)
    3D gözlükle izlemesi çok zor katılıyorum size. Ama verdiği derinliği sevdim.
    İyi geceler, iyi haftalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim yorumunuz için, size de iyi günler, mutlu haftalar.

      Sil
  3. Yazdıklarınıza katılıyorum. Ben de izledim güzel filmdi. 3D filmleri sevmiyorum ben de.

    shelikestravelling.blogspot.com

    YanıtlaSil