7 Ağustos 2012 Salı

THE HELP-DUYGULARIN RENGİ

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba, izne çıktığım için bloğumla çok ilgilenemedim. Beş günlük kısa bir tatilden sonra annemlere gittim, orda da bir hafta geçirdikten sonra bu pazartesi de işe başladım. Tatil yetmedi, tadı damağımda kaldı ne deyim. Neyse bayrama çok da bir şey kalmadı:)) Bu da tatil kitabım, tatille ilgili ayrı bir post hazırlayacağım, beklemede kalın anacığım:)
Kitabımız 1960lı yıllarda, zencilerin yeni yeni hak mücadelesi vermeye  başladığı yıllarda, geçiyor. Aibeleen, beyaz bir ailenin yanında çalışan zenci bir hizmetçidir. O ailenin hem işlerini yapar hem de küçük kızlarına bakar. Küçük kızla annesi ilgilenmemekte, kız kendini Aibeleen'e yakın hissetmektedir. Evin hanımının yakın arkadaşlarından Bayan Skeeter, yazı yazmaya meraklıdır. Yanlarında çalışan, çok sevdiği hizmetçinin kendisine haber dahi veremeden evden ayrılışı ve gruptaki diğer arkadaşlarının zenci hizmetçilere karşı tavırlarından rahatsız olması ardından zenci hizmetçilerin, beyaz aileler yanında çalışmaları konusunda bir kitap yazmaya karar verir ve ilk Aibeleen'e bu konuda başvurur ve aralarında inanılmaz güzel bir bağ oluşur. 
Irkı, rengi, düşüncesi ne olursa olsun insana insan olduğu için değer verilmesi üzerine güzel bir kitaptı. Yakınlarda filmi de çekilmiş, fırsat bulur bulmaz onu da izlemeyi düşünüyorum. Duyan da okumayanlar ya da okumayı düşünenler varsa vakit kaybetmesinler:) Sevgilerleee

8 yorum:

  1. Yine tam benlik bir kitap yeni listeme dördüncü sıradan girdi.Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okuduktan sonra yorumlarınızı beklerim. bence çok beğeneceksiniz.

      Sil
  2. Merhaba, kitabını okumadım ama snemaya çekilmiş filmini izledim. Tam bir başyapıt filmdi. Çook beğendik ve izlenmesi gereken filmlerde yerini aldı.
    İyi çalışmalar, iyi geceler. ::)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. filmini ben de merak ediyorum, ama bir arkadaşım kitabı okuduktan sonra filmi izlemiş ve hayal kırıklığına uğramış, umarım bende de o etkiyi yaratmaz.

      Sil
    2. Hımm kitabı okumadığımdan birşey diyemeyeceğim. Biz filmi çook beğendik. :)
      Olmadı sende kitabı okuduktn sonra filme göz gezdirirsin. Çünkü kişiye göre değişebiliyor bazen.

      Sil
    3. izlemekte fayda var o zaman:))

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. yess şekerim, bloğunu dikkatle takip ediyorum yaniii:))

      Sil