24 Şubat 2013 Pazar

SAÇ MASKESİ

Bu sıralar saç bakımına kafayı takmış durumdayım. Allah'tan öyle çok dökülen, cansız saçlarım yok ama çok yavaş uzamaları beni rahatsız ediyor açıkçası. Çok uzun yıllardır saçımı boyatıyorum ve ayrıca bir saç bakımı yapmıyordum ama artık kendi doğal rengime dönmek istiyorum. O yüzden saçlarımın sağlıklı olması için maske yapmaya başladım. Yaklaşık bir aydır haftada bir kere uyguluyorum. Tarifi sizlerle de paylaşmak istedim. İnternetten yaptığım araştırmalar sonucumda oluşturduğum bir tarif oldu bu. 
Gerekenler:
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı badem yağı
1 tatlı kaşığı menekşe yağı
1 tatlı kaşığı sarımsak yağı
1 tane evigen ampül
1 tane bepanten ampül
1 tane bemiks ampül
Hepsini karıştırıp saçlarımıza sürüyor, saçlarımızı streç filmle sarıp bir kaç saat bekletiyoruz. Ne kadar çok bekletebilirseniz o kadar iyi. Evigen, Bepanten, Bemiks ampülleri eczaneden aldım (üç kutu toplamda 12,5 lira etti). Sarımsak yağı konusunda uyarmak istiyorum, kokusu çok keskin o yüzden güzel kokulu (ben menekşe yağı tercih ettim) bir yağ ile kullanırsanız o kadar baskın bir koku bırakmıyor saçta, zaten bir iki yıkamaya saçta koku falan kalmıyor. Sonuç olarak daha az dökülen ve güçlü saçlarım oldu, uzama konusunda herhangi bir etkisini henüz görmedim ama düzenli kullanımın işe yarayacağını düşünüyorum.  

KELEBEĞİN RÜYASI


Yılmaz Erdoğan'la ilgili duygularım sık sık değişse de bu filmi merak ediyordum. Ayrıca filmin eşimin memleketinde çekilmesi de merakımızın başka bir sebebiydi. Film 1940lı yıllarda Muzaffer Tayyip ve Rüştü Onur isimli Zonguldaklı iki şairin bir kıza aşık olmalarıyla başlıyor. Muzaffer Tayyip'i Kıvanç Tatlıtuğ canlandırırken, Rüştü Onur'a Mert Fırat hayat veriyor, Yılmaz Erdoğan da onların hocaları olan Behçet Necatigil rolünde. İki şairimiz beğendikleri kıza iki tane şiir vererek kızın  hangi şiiri daha çok beğeneceği üzerine bir iddiaya giriyorlar. Ona göre, diğeri aradan çekilecek. Asıl kızımız olan Suzan, zengin bir ailenin tek çocuğu ve verem olan bu iki şairle arkadaşlık yapması babasının hiç hoşuna gitmiyor. Ama kız, şairlerle görüşmeye devam ediyor. Rüştü Onur'un hastalığı ilerleyince hocası Behçet Necatigil'in aracı olmasıyla Heybeliada Sanatoryum'una yatırılıyor. Orada hayatının aşkıyla tanışıyor, diyeyim ve gerisini izlemek isteyenler için gizli bırakayım. Aslında hoş bir filmdi. Ancak çoğu yerde bir Amerikan ya da İngiliz filmi izliyormuşum gibi hissettim: Üç arkadaşın aynı anda bisiklete binme görüntüsü, Kıvanç Tatlıtuğ'un şapkalı hali, müzik bile yabancı film müziği gibiydi. Filmdeki bazı siyasi göndermeler rahatsız ediciydi, bunda dönemimizin gereklerine (!) uyulmuş gibi geldi. Onun dışında oyunculuklar gayet iyiydi, özellikle Kıvanç Tatlıtuğ kendini katbekat aşmıştı. Şairlerin hocaları Behçet Necatigil'le diyalogları gülümsetecek cinstendi. Güzel vakit geçirmek ve çok erken hayata gözlerini yuman bu iki şairin hayatını öğrenmek istiyorsanız kaçırmayın derim.

22 Şubat 2013 Cuma

ÇİKOLATALI TÜRK KAHVESİ

Ehl-i keyfin keyfini kim tazeler ?
Taze elden taze pişmiş taze kahve tazeler :)
Kültürümüzde kahvenin yeri başkadır, zaten kırk yıllık hatrı olan başka bir içecek var mıdır dünyada hiç bilmiyorum. Kahve keyiftir, kahve muhabbettir, dostluktur belki biraz dedikodudur. Fala inanmayıp falsız kalmayanların favori içeceğidir. Üç vakte kadardır kahve, akşam yorgunluğuna birebirdir kahve, Allah'ın emriyle sözünün anahtarıdır da... Öyle Amerikan kahvesi gibi aceleye gelmez ne içişi ne de hazırlanışı. 
Belki de çoğu kişinin bildiği ve tattığı bir Türk kahvesi tarifi paylaşacağım. Benim gibi denemekte geciken, hem kahveyi hem de çikolatayı sevenler hemen denesinler, tecrübeyle sabittir süper bir tatla tanışacaklar. Bu kadar övgüden sonra şu tarifi vereyim çok geç olmadan :) Ha bu arada tarif tarif diyorum öyle ahım şahım bir tarif değil, Türk kahvesini bildiğimiz gibi hazırlarken içine bıçakla ince ince kıydığımız bitter çikolatayı ve kişi başı bir tatlı kaşığı olacak şekilde süt tozu (kahve kreması tozu) ekliyoruz bu kadar. Bu arada uyarayım ben iki kişilik kahveye 6 kare bitter çikolata koydum, az bile geldi sayılır ki biz kahveyi orta şekerli içiyoruz. Damak tadınıza tam uyan çikolatalı kahveyi hazırlamak için bir kaç deneme yapmanız gerekebilir benden söylemesi. Afiyet şeker olsun efem :)

AVON PERFECT KISS SMITTEN RED VE PINK WINK



Reklamlarını televizyonda gördüğümden beri bu rujları merak ediyordum. Bu ayki katalogda indirimde olduğunu görünce denemeye karar verdim. Çok fazla renk seçeneği vardı, seçmekte zorlandım açıkçası. Zaten katalogda görünen renkten farklı çıkma olasılığı da olduğu için internetten renklerini araştırdım. Smitten red ve pink wink hoşuma giden renkler arasında oldu. Pink wink beklediğim gibiydi ama smitten red'in kırmızıyla pek alakası yok, kendisi pembemsi bordo bir renk ama ikisi de hoş renkler, kalıcılar da, aldığıma pişman olmadım kısacası. Denemek isteyenler çekinmeden sipariş verebilirler :)

11 Şubat 2013 Pazartesi

cici yüzükler


Son zamanlarda bu ince, zarif yüzükler moda oldu. Taksim'de pasajlarda birkaç tane gözüme kestirdiğim olmuştu, kararsız kalıp sonra alırım dedim ama kafama takılınca dayanamadım. Gözüm Taksim'e gitmeyi de almayınca, Bakırköy'e yollandım orada birkaç gümüşçü gezdikten sonra bu cici yüzükleri buldum. Özellikle baykuşlu olanına bayıldım. Kalpli olanını da çok sevdim ama yüzük parmağıma biraz geniş geldi; o an çok dikkatimi çekmedi ama parmağımdan çıkacak bollukta :( Baş parmağıma takarak kullanıyorum ama yüzük parmağıma daha çok yakıştırdığım için biraz içime sinmiyor belki daralttırırım. Bu arada bu yüzüklerin çok çeşitli modelleri (love yazılı, barış işaretli, sonsuzluk işaretli, dört yapraklı yonca) var. Kedili bir iki model gördüm aklımda kaldı bir daha ki sefere bir tane de kedili alırım belki :)


Essence Stay All Day Far


Essence'in bu krem farlarını çok beğenerek kullanıyorum. İlk olarak pembe renkli "For Fairies"i aldım. Gerçekten peri gibi hissediyorum bunu kullanırken :) Çok tatlı hafif pembe bir renk veriyor ve bazen tek başına kullanıyorum bazen de siyah ya da gri kalem çekiyorum ve daha belirgin bir ifade veriyorum gözlerime. Diğer rengini de(Coppy Right)  Essence'in son indiriminde ancak bulabildim. Birçok Gratis'te Essence standına baktım ve çoğu stantta indirimli olan ürünlerden kalmamıştı. Normal fiyatı 9 lira civarı, indirimli 3.5 lira. Fiyatı da uygun. Bir de sarı ışıltılı bir tonu var, onu bulabilirsem onu da almak istiyorum ama indirim bitene kadar bulamayacağım galiba.