1 Ocak 2012 Pazar

YENİ YIL PASTASI


Yeni yıl için arkadaşlarımız bize gelecekti. Yeni yıl pastasını dışardan almak yerine kendim yapmak istedim. Kolları sıvayıp mutfağa girdim. Pandispanya hamuru için 5 yumurta, 5 fincan un, 3 fincan şeker, 3 yemek kaşığı sıcak su, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 pk. hamur kabartma tozu, 1 pk. vanilya  kullandım. Yumurta sarılarını ve aklarını ayrı kaplara ayırdım. Şekeri ikiye bölüp, yarısını yumurta sarılarına (3 yemek kaşığı sıcak suyu da yumurta sarılarına karıştırdım), yarısını da yumurta aklarına döktüm. Mikserle ayrı ayrı karıştırdım. Tahta bir kaşıkla ikisini yavaşça birbirine karıştırıp sıvıyağ ve un, vanilya, kabartma tozunu birlikte elekten geçirerek karışıma ekledim. Sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında 45-50 dk. fırının kapağını açmadan pişirdim. Kreması için bir paket çikolatalı pudingi tarifine göre hazırladım. İki paket krem şantiyi tarifine uygun hazırladım. Daha sonra her ikisini bir kapta mikserle çırptım (krema tarifi arkadaşım Zeynep'in annesi Sevgili Ayla Teyze'ye ait). Böylece krema daha güzel hoş bir tat alıyor. Sonra ikiye ayırdığım keki portakal suyuyla ıslattım ve kremayı sürdüm. En üste fındık parçaları koydum. Umarım beğenirsiniz. Sevgilerle...

1 yorum:

  1. sorry but ı can't speak Greek:( So ı dont understand your message

    YanıtlaSil